Sanatatea ta este preocuparea noastra! Acum, Centrul Medical Mediplus dispune de cea mai avansata tehnologie in materie de imagistica medicala, avand in dotare singurul echipament  disponibil in Romania de acest fel.

Sistemul cu ultrasunete ACUSON S2000™  HELX™ EVOLUTIONeste o  premiera Siemens in ecografia generala si sistemul de servicii partajate,  ce ofera informatii detaliate, astfel incat diagosticul diferential sa poata fi  efectuat, chiar si in cazurile cele mai dificile.

 

Pacientii vor beneficia de caracteristicile inovatoare al noului sistem ACUSON S2000™  HELX™ EVOLUTION:

Imagistica puternica - Totul incepe cu o calitate deosebita a imaginii

Perspectiva patrunzatoare – Un nou nivel de diagnosticare

Dezvaluirea perspectivelor – Adevaratele invotatii ofera atat medicilor, cat si pacientilor posibilitatea de a vedea mai mult

Flux de lucru inteligent – Dezvoltarea unui flux de lucru inteligent si flexibil

 

Ergonomie. Proiectat pentru a functiona corect - doar pentru tine.

 Folosind anii de experienta in parteneriat cu profesionisti din domeniul medical din intreaga lume, Siemens a proiectat ergonomia    simpla, eleganta si pe deplin functionala din cadrul sistemului de ultrasunete ACUSON S2000™  HELX™ EVOLUTION. Acest sistem dispune de tot ce medicul are nevoie, la indemana. Indiferent daca pacientul este asezat sau in picioare, zonele retractabile naturale si extinse, pun la indemana comenzile utilizate frecvent, permitand ca medicul sa se poata concentra atat asupra monitorului, cat si asupra pacientului.

 

 


Tehnica ARFI (Acoustic Radiation Force Impulse) 

Noul ecograf ACUSON S2000™  HELX™ EVOLUTION are si posibilitatea cuantificarii duritatii unui tesut prin aplicarea tehnologiei ARFI (Acoustic Radiation Force Impulse). Tehnica ARFI este o metoda neinvaziva de evaluare a elasticitatii tesuturilor. Este folosita pentru studiul fibrozei hepatice la pacientii cu hepatita virala B si C sau al altor forme de hepatita cronica si pentru urmarirea evolutiei pacientilor aflati in tratament. Beneficiul major este acela de a fi o metoda neinvaziva care permite selectia pacientilor cu fibroza avansata in vederea punctiei. Procedura se efectueaza in timpul examinarii ecografice pentru studiul ficatului (nu necesita aparatura suplimentara) si inlocuieste examinarea FIBROSCAN


sursa imagine - siemens.com


Elastografie in timp real - ACUSON S2000™  HELX™ EVOLUTION

Ecografia standard 2D evalueaza detalii anatomice ale diferitelor structuri vizualizate pe baza diferentelor intre impedantele acustice ale acestora (ecografie clasica, modul B). La aceasta se adauga examenul Doppler, care apreciaza elementele in miscare (fluxulsangvin).

 

Tehnica nou dezvoltata de firma Siemens - elastografie in timp real – disponibila pe ACUSON S2000™  HELX™ EVOLUTION, adauga la cele doua anterior prezentate o noua dimensiune a examinarii : masurarea elasticitatii tesuturilor.

Elastografia in timp real este considerata a fi cel mai important pas in evolutia ecografiei, de la implementarea tehnicii Doppler.

Adaugarea acestui nou mod de evaluare a leziunilor de la nivelul diverselor organe are in primul rand aplicabilitate in diferentierea dintre tumorile benigne si cele maligne, dar si in aprecierea extinderii unei leziuni. Elastografia in timp real se poate aplica pentru leziuni situate la nivelul sanului, tiroidei, ficatului, prostatei. Astfel diagnosticul devine mai precis, se pot evita manevre ulterioare inutile, riscante, costisitoare (punctii biopsii, CT, RMN).

Practic : noul soft dezvoltat de Siemens creeaza o harta a elasticitatii tesuturilor dintr-o zona selectata, aceasta putand fi comparata in timp real sau retrospectiv cu imaginile clasice ecografice in mod B (2D) prin suprapunerea unor repere (marcaje, masuratori) efectuate de examinator la nivelul celor doua imagini. Leziunile maligne sunt de obicei mai dure, iar extinderea lor in tesuturile inconjuratoare este mai mare decat se apreciaza prin metoda clasica 2D. Un nou element introdus pe noul ecograf ACUSON S2000™  HELX™ EVOLUTION este posibilitatea aprecierii corectitudinii examinarii printr-o analiza efectuata de aparat in timp real (QF - quality factor). Tehnica se numeste eSie Touch, fiind asemanata cu o "palpare virtuala" a leziunilor.

 

Centrul Medical Mediplus va pune la dispozitie urmatoarele utilizari ale sistemului ACUSON S2000™  HELX™ EVOLUTION:

Ecografie abdominala.

Cu B-mode-ul stelar si imagistica Doppler, sistemul ACUSON S2000™  HELX™ EVOLUTIONofera o calitate a imaginii fara precedent si aplicatii avansate ce ajuta medicul sa vizualizeze si sa caracterizeze tesutul.

Caracteristici:

Color Doppler Sensitivity

Sensibilitate colora superba, cu extinderea culorii catre cortexul rinichiului, si rezolutie spatiala demonstrata de fluxul normal de hemodinamica in cadrul vasele mici.

 

 

 

Cadenta tehnologiei CPS

Sensibilitatea excelenta la contast demonstrata in acest carcinom hepatocelular.

 

 

 

 

Virtual Touch Tissue Quantification

O citire mai mare decat in mod normal a vitezei undei de forfecare pentru aceasta biopsie nodulara focala a hiperplaziei , indica faptul ca tesutul este mai rigid fata de cel din jurului lui. ( Prin amabilitatea Dr. Dirk Andrea Clevert)

 

 

 

Ecografie a sanilor.

Calitate superioara a imaginii si tehnologiile avansate sunt concepute pentru a satisface nevoile unice ale ecografiilor de san. ACUSON S2000™  HELX™ EVOLUTIONeste  primul sistem automatizat cu multiple utilizari, care ofera rapid si confortabil o scanare completa a sanilor.

Caracteristici:

Tehnologie avansata SieClear Spatial Compounding si Dynamic TCE

Imbunatateste rezolutia de contrast in tesutul sanului, permitand o detectare imbunatatita, asa cum se poate observa in aceasta biopsie a fibroadenomului.

 

 

 


Ecografie eSie Touch Elasticity.

Puteti observa o comparatie intre ecografia B-mode si elastogram. Rigiditatea crescuta a tesutului din leziunea sanului ajuta delimitarea dimeniunii reale pe elastografie.

 

 

 

Scanarea in detaliu a unui abces mamar complex folosind ACUSON S2000 ABVS.

 

 

 

 

 

Ecografie cardiaca.

Tehnologiile Siemens ofera o calitate de neegalat a imaginii in procesul aplicatiilor de varf, chiar si pentru cele mai dificile cazuri.

Caracteristici:

Tehnologie dinamica de intensificare a tesutului de contrast TCE™

Rezolutie Doppler excelenta a culorilor folosind traductorul V5Ms.

 

 

 

 

 

Obstetrica / ginecologie.

Solutii complete cu imagini de calitate superioara in 2D, 3D, 4D si Dollper, folosite in obstetrica si ginecologie.

Scanare cu o frecventa inalta.

Senzorii de inalta frecventa 9L4 cu Tissue Harmonic Imaging ofera detalii fara precedent in acest caz a cordului fetal in 28 saptamani.

 

 

 

 


Senzitivitate colora Doppler si imagine duala in timp real.

Ecografia duala in timp real faciliteaza simultan evaluarea colora Doppler, cat si scanarea B-mode, asa cum se observa in aceasta imagine a cordului fetal si a aortei.

 

 

 

 

Tehnologia de ecografie fourSight™ 4D

Reconstructia pe mai multe planuri de date permite evaluarea detaliata a planurilor anatomice, asa cum se observa in aceasta imagine a uterului si a endometrului.

 

 

 

 

Ecografii portionate.

Tehnologia senzoriala demonstrata clinic, ofera imagini de inalta calitate ale tiroidei, sanilor si ecografii musculo-scheletice.

Caracteristici:

Zoom HD

Rezolutia detaliata este mentinuta in aceasta imagine marita, afisand cu claritate vascularitatea crescuta in urma micsorarii chirurgicale a tendonului, folosind culorile Doppler.

 

 

 

 

Ecografie eSie Touch Elasticity

Un carcinom intraductal identificat cu ajutorul ecografiei eSie Touch Elasticity, folosind senzorii 18L6, afisata in una din mai multe imagini colore.

 

 

 


Tehnologie de ecografie in timp real

Tehnologia avansata SieClear impreuna cu tehnologia dinamica TCE ofera detalii uimitoare si rezolutie de contrast in imaginea acestei tiroide cu mutiple formatiuni.

 

 

 

 

Ecografii vasculare.

Impreuna cu B-mode-ul stelar si ecografia Doppler, sistemul ACUSON S2000™  HELX™ EVOLUTIONofera o calitate a imaginii fara precedent si caracteristici imbunatatite ale fluxului de lucru.

Caracteristici:

Tehnologie de intensificare a claritatii vasculare

Lumenul carotidei stenotice este delimitat cu claritate folosind tehnologia Clarify VE.

 

Syngo Arterial Health Package

Peretii subtiri ai carotidei sunt masurati folosind syngo AHP, pentru a evalua cu rapiditate riscul cardiovascular.

 

 

 

 

 

Sensibilitate colora Doppler

Rezolutia excelenta a imaginii impreuna cu imagistica colora Doppler afiseaza cu claritate fluxul periferic ale valvelor venoase.

 

 

 

 

 

 

Chestionar satisfactie